ONTWORPEN MET STIJL, GEMAAKT MET PASSIE

by SVN ontwerpt, maakt en verkoopt high-end houten wijnkasten voor het absolute topsegment.​

“Ik heb een passie voor design en mooie producten en het ontwerpen daarvan”, vertelt Sven Brouwer, oprichter en designer van by SVN. “Dat is ooit begonnen met het ontwerpen en bouwen van surfplanken. De afgelopen jaren is mijn voorliefde voor wijn ontstaan en ben ik gaan nadenken over hoe je wijn nog beter kunt etaleren, naast de traditionele methodes als wijnrekken, stellingen en staande wijnkasten. Op een aantal van de verre reizen die ik heb gemaakt, heb ik inspiratie opgedaan voor de vorm en het design van de Helios 840-wijnkast.”

10129

Duurzame en kwalitatieve wijnkasten

“Ik wil onderscheidend zijn in vorm en kwaliteit. Dat doe ik door te kiezen voor hoogwaardige materialen als hout, messing, RVS staal en VeroMetal coatings, zoals Dubai Gold. Een wijnkast moet klasse en lef uitstralen, en je moet ook direct het gevoel hebben dat je een moderne klassieker in huis haalt.”

“Bij mijn ontwerpen draait alles om duurzaamheid en kwaliteit. Kwaliteit van het product en kwaliteit van het moment. Want zorg en aandacht, genieten en het delen van ervaringen met vrienden, dat is wat by SVN drijft.”

De zonnegod

Helios is de zonnegod uit de Griekse mythologie. De kast heeft niet alleen de vorm van de zon, ook bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een versie waarbij de kast vanaf de ophanging aan de muur wordt uitgelicht en zo het effect van een opkomende, of ondergaande zon wordt gecreëerd. 840 staat voor de maat van de kast: 840 mm.